dimarts, 7 d’abril de 2009

arròs caldos d'alls tendres

Preu aproximat: 6 euros
Temps elaboració: 30 minuts



Recepta per a 2 persones

INGREDIENTS

3 ó 4 tassetes d'arros bomba
1 ceba ratllada
1 pot petit de tomata crua triturada, o bé un parell de tomates pelades i sense granes
1 manat d'alls tendres
3/4 de tasseta de vi (blanc o negre, opcional)
3/4 litre de brou de verdures
1 ou
formatge parmesà ratllat
1 rajolí de llet (crema de llet)
oli i salt


ELABORACIÓ

  • En primer lloc netegem i tallem a trossos (2 ó 3 centímetres llargada) els alls tendres. Els enrossirem a la mateixa cassola on farem l'arrós amb una mica d'oli calent. Un cop tous els treiem de la cassola i els reservem per més endavant.
  • Sofregim la ceba.
  • Mentrestant posem el caldo a bullir.
  • Un cop la ceba estigui rossa afegim els alls tendres i la tomata trinxada i deixem que es cogui una mica.
  • Un cop cuita la tomata ja podem tirar-hi l'arròs el barregem amb el sofregit uns segons i seguidament hi tirem el vinet.
  • Al cap d'uns minutets ja podem tirar-hi el caldo que a hores d'ara ja deu bullir a l'olla.
  • A partir d'aquí la cocció serà d'uns 12 a 15 minuts, més o menys. Remenar sobint. Si l'arros queda sec, hi posem més caldo.
  • 5 minuts abans no s'acabi la cocció, posem a la cassola un ou mig batuti un rajolí de llet.
  • Finalment per donar més espessor al suquet afegim el parmesà ratllat i apaguem els fogons per deixar reposar la cassola uns minuts.
Què us haig de dir... Mmmmmm !!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És boníssim aquest arròs... mmm... gràcies per publicar la recepta... la fem tot sovint... :)

Rousi ha dit...

Merci a tu !! jo ara fa molt que no menjo. Mira, potser aquest finde en faig! jejeje