divendres, 3 d’abril del 2009

galetes d'ametlla

Preu aproximat: 7 euros
Temps elaboració: 45 minuts



INGREDIENTS
Per a unes 20 unitats

200 gr de farina
1 cullerada sopera de llevat en pols
100 gr de llard (es pot comprar a la carnisseria)
100 gr d'ametlles ratllades i torrades (si no les trobeu ratllades, ho podeu fer vosaltres amb un ratllador de formatge, per exemple)
80 gr de sucre llustre (és aquell sucre taaant i taaaant fi)
1 clara d'ou batuda
Ratlladura de pell de llimona (ben fina, 1/2 llimona)
Opcional:
1 cullerada petita al ras de canyella

Decoració:
Sucre llustre
Xocolata Nestle Postres desfeta


ELABORACIÓ

  • Començarem escalfant el forn (les resistències de baix) a uns 175 graus.
  • Repartim la farina sobre el màrmol de la cuina en forma de volcà i al mig hi posem tooots els ingredients (menys els de la decoració, és clar..)
  • Tot seguit barregem els ingredients que es troben a l'interior mitjançant una forquilla i després incorporem a la massa la farina del voltant. A partir d'aquí podem remenar amb les mans, i així fins que la massa ja no se'ns enganxi als dits. Si no fos així, afegirem més farina.
  • Un cop tinguem la massa, ja podem estrendre-la sobre del marmol. Ens pot ajudar un corró. La massa ha de fer aproximadament un centímetre de gruix.
  • I finalment a mesura que anem tallant la massa a rotllanes (ens pot ajudar un motlle rodó) col.locarem les galetes sobre un paper de cuinar (exprés per anar al forn) dins la safata del forn.
  • Els coem durant uns 12-15 minuts.
  • Per a la decoració, com podeu veure a la fotografia, fonem la xocolata amb un rajolí de llet i untem algunes galetes, d'altres tant sols les ratllem (posem la xocolata fosa dins una bossa de plàstic i li fem un foradet en un extrem) i d'altres tant sols hi empolsem el sucre ratllat.

CONSELL

Amb la mateixa recepta i la mateixa elaboració podem fer polvorons en lloc de galetes. Tant sols hem de tenir en compte deixar la massa un pèl més gruixuda, màxim uns 2 centímetres, i sense prémer-la molt.


Mmmmmm, a disfrutar !!