dimecres, 8 d’abril de 2009

pinya natural amb crema catalana

Preu aproximat: 8 euros
Temps elaboració: 25 minuts



Ideal per quan tens a dinar els sogres o als pares.. els deixes "esmaperduts"! jejjeje
Recepta per a unes 5 ó 6 persones.

INGREDIENTS

1 pinya natural
Maduixes
Kiwi
Taronja
Pera
Plàtan
etc.. (segons estació de l'any)

Per a la crema
1 Sobre en polç de crema catalana (per a 1/2 litre de llet)
1/2 litre de llet
1 rovell d'ou
1 cullerada sopera de sucre
Pell de 1/2 llimona


ELABORACIÓ

La Crema:

  • Per començar prepararem la crema catalana. Posem en un pot el rovell d'ou i el sucre. Ho remenem bé.
  • Quan estigui ben fi, afegim un got de llet i ho tornem a remenar un altre cop. Colem el líquid.
  • Llabors afegim la llet restant, el sobre en polç i la pell de la llimona.
  • Encenem els fogons, a foc mig. Ara no podem deixar de remanar fins que comenci a bullir.
  • Ara ja podem posar la crema en una plata i cap a la nevera per tal que agafi consistència, mínim un parell d'hores. Aps, podem treure la pell de la llimona...

La fruita:

  • Si la nostra intenció és cremar la crema, ara és el moment de posar al foc l'estri de ferro.
  • Mentrestant pelem la pinya: tallem els dos extrems, i llabors la pelem de dalt a baix. Per últim tallem la pinya a rodelles gruixudetes.
  • Tallem a daus petits la resta de la fruita

Presentació del plat:

  • I ja per últim posem una rodella de pinya a cada plat, la fruita tallada a daus per sobre la pinya i la crema catalana per sobre la fruita.
  • Finalment, si es vol cremar la crema posem sucre sobre la crema catalana i la cremem.

Boooon profit !!!