Temps elaboració: 45 minuts
Recepta per a 4 persones
INGREDIENTS
1 bròquil
150 gr de carn picada de porc i vedella (o bé carn de butifarra)
1 ceba
1 pot de tomata crua
1 rajolí de llet
formatge ratllat
Ingredients beixamel
1 cullerada sopera de mantega
2 cullerades soperes de farina
300 ml de llet
ELABORACIÓ
- En primer lloc tallem el bròquil en branquetes petites i el posem a bullir de 12 a 15 minuts.
- Mentrestant ratllem la ceba i la sofregim a poc a poc, quan estigui rosseta hi afegim la carn picada i deixem que es cogui.
- Un cop cuita la carn hi afegim la tomata fins que estigui cuita i finalment hi tirem un rajolí de llet.
- Quan el bròqui estigui al punt el colem i el posem en una safata, tirem per sobre el sofregit.
- Escalfem el forn a uns 200 graus.
- Si es vol es pot fer una beixamel molt senzilla posant una cullerada de mantega en una paella i quan estigui calenta posar-hi la llet amb la farina a dins ja desfeta i remenar tota l'estona sense parar a foc fort fins que agafi la textura desitjada.
- Finalment posem la beixamel sobre el sofregit i el formatge ratllat sobre la beixamel i cap al forn uns 5 minuts. Es pot gratinar l'estoneta final.
Au doncs, que vagi de gust !!
2 comentaris:
ROSA!!!!
Sóc l'Irma. Estaba buscant al google images "bròquils" per que no sabia si en català diferenciavem entre bròquil i coliflor i va i entre totes les fotos de bròquils em trobo amb la teva cara!!! I he dit eeep! Jo aquesta cara la conec. Jajajja. M'ha fet molta gràcia.
Bueno, molts de records!!!
Irma
jajajajaaja, o sigui que si poses bròquil al google.. surt la meva cara!! interessant !! jejejjejejeje Tot just avui he vist el missatge, la veritat ésq que tinc el blog una mica abandonat, però en breu hi tornaré. Molts petons Irma i fins aviat !!
Publica un comentari a l'entrada