dissabte, 13 de desembre de 2008

pollastre amb escamarlans i sèpia

Preu aproximat: 30 euros
Temps elaboració: 1,5 hores



Aquest plat em porta molts bons records!! ja que amb aquesta mateixa súper cassola de pollastres amb escamarlans jo i en Jordi vam anunciar als pares i als germans que a l'abril es convertirien en avis i tiets!!

Recepta per a 5 ó 6 persones

INGREDIENTS

18 escamarlans grans (3 per persona)
1 sèpia grossa tallada a dauets
pollastre tallat petit (a ull, que hi hagi uns 3 talls per persona)
1 ceba
1 tomata
sal
oli

ingredients per a la picada

Moltes ametlles i alguna avellana
pa sec (tant sols la molla del pa)
1 gra d'all
julibert


ELABORACIÓ

  • Escalfem oli a la cassola i enrossim el pollastre prèviament salat. Li donem quatre voltes, uns 10 minuts. Llabors el retirem i reservem per més endavant.
  • Ratllem la ceba i la posem a la cassola a foc lent fins que estigui rosseta.
  • Afegim els daus de sèpia a la cassola, foc lent, quan estigui rossa afegim la tomata ratllada. Deixem coure el conjunt fins que la tomata estigui ben cuita.
  • Ara és el moment de tornar a posar el pollastre a la cassola. Remenar un dos minutets i llabors posarem aigua, que no acabi de cobrir el pollastre.
  • Quan l'aigua arrenqui el bull ja tindrem la picada preparada (jo primer la pico amb el morter i llabors la passo pel turmix amb una mica d'aigua). També hi posem sal.
  • Tapem la cassola i ho anem remenant de tant en tant durant 1 hora.
  • Passada aquesta hora ja podem afegir-hi els escamarlans i deixar-ho bullir 10 minuts més.

I ja tindrem el pollastre amb els escamarlans a punt !!

Bon profit!