dijous, 2 d’octubre del 2008

llenties amb costelló i xoriç

Aquesta recepta és una de tantes receptes de la mama! són les llenties que he menjat a casa tota la vida! Doncs avui mateix li he demanat la recepta i l'he posada en pràctica.
Animeu-vos!

Preu Aproximat: 5 Euros
Temps elaboració: 1 hora i uns 20 minuts



Recepta per a 4 persones

INGREDIENTS

5 tassetes de llenties / 400 gr
12 tallets de costelló
Xoriç
1 tomata grossa
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
1 ceba
2 grans d'all
Salt i oli

ELABORACIÓ

Les llenties han d'estar en remull com a mínim 5 hores abans de cuinar-les. Jo personalment, les vaig posar en remull el dia abans. Tot i que existeixen unes llenties ràpides que amb mitja hora de remull ja n'hi ha prou, i també es redueix el temps de cocció.

És important tenir tots els ingredients preparats abans de començar a cuinar, ja que en qüestió de 5 minuts ja els tindrem tots a la cassola (o a l'olla).
  • Posar oli en una cassola i quan estigui calent hi posarem el costelló i els dos grans d'all enters. Tant sols 4 voltes, fins que la carn quedi dauradeta.
  • Seguidament hi posarem el xoriç en talls petitets, i tota la verdura (ceba, pebrot vermell i el pebrot verd ) a dauets. També li donem 4 tombs.
  • Ara és el moment de posar-hi la tomata tallada a daus petits, bolta i bolta.
  • Per últim li posem les llenties ben escorregudes i aigua natural fins que cobreixi les llenties. Posem salt i fem un tastet. La cocció pot durar uns 50 minuts, dependrà del tipus de llentia. A mesura que vagi faltant aigua li anirem afegint. Foc mitjà.
CONSELL

També podem posar-hi taquets de pernil salat, un cop tinguem les llenties bullilnt.
O bé canviar el xoriç per salxixes o cansalada, va a gust del consumidor.

Bon Profit !!

1 comentari:

@picaronablog ha dit...

Gràcies per la recepta, l'estic fent ara mateix i fa una olor de cine!