diumenge, 21 de setembre de 2008

petxines amb bacó i tomata



Ueeeeuuuueeeeuueeee!!

Per fi puc penjar una recepta que m'heu enviat: "petxines amb bacó i tomata" del Xef Jordi Illa.
Podreu observar que hi ha un ingredient mooolt personal del xef, que evidentment es pot utilitzar o no, o es pot variar, jejejeje.

Moltes gràcies per a la teva col.laboració rei !!!

mmmmmm... nyammm nyaaaaammmm


INGREDIENTS

(és un plat que cal cuinar entre dos):

Voll damm
Tomata en conserva de la sogra
Petxines (cloïses / Rossellona )
Cintes de cansalada
Vi blanc o cognac
Sal i pebre

Primer de tot s'obre la nevera i s'agafen dues Volls per anar afrontant el plat.
Es posen les petxines amb aigua i sal perquè vagin treient la sorreta.
Mentres les petxines estan en remull, es fregeixen les cintes de cansalda i un cop doradetes s'hi tira la tomata (de la sogra) amb sal , pebre , un raig de vi blanc o cognac i es deixa reduir.
Fins aquí tot bé no?
Ara aneu a la nevera i agafeu un parell de Volls més per a acabar-ho d'afrontar.
Després bulliu les petxines fins que s'obrin i es barrejen amb el bacó i la tomata ja reduida i cap a taula . . :)

No cal dir que tot el vi blanc que sobra, s'ha de deixar enllestit durant el sopar.

Aques plat es pot acompanyar amb uns musclos, unes navalles, i uns berberetxos al vapor ji ji